Toegepaste Psychologie HvA

Geplaatst door op juli 3rd, 2012 | 2 reacties »

De opleiding Toegepaste Psychologie HvA (Hogeschool van Amsterdam) volg je midden in Amsterdam, een dynamische en multiculturele stad. Tijdens je opleiding kom je geregeld in contact met het Amsterdamse werkveld, door ontmoetingen met gastdocenten en tijdens de stages die je loopt. De kennis die je opdoet wordt steeds toegepast op je studie-omgeving, waardoor je voortdurend in aanraking komt met thema’s van vandaag de dag en het leven in de stad.

Hieronder enkele filmpjes over de studie Toegepaste Psychologie aan de HvA:

Toegepaste Psychologie HvA > Welke vakken krijg je?

Toegepaste Psychologie HvA, iets voor jou?

De Hogeschool van Amsterdam beschrijft de Toegepaste Psychologie HvA als volgt:

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de gedachten en de gevoelens  van mensen? Houd je van de dynamiek van een multiculturele stad? Dan is Toegepaste Psychologie geschikt voor jou. Deze opleiding verwacht van je dat je je kunt verplaatsen in andermans situatie en dat je probeert met anderen mee te denken. Daarnaast heb je interesse in het effect dat het leven in een grote stad op het gedrag van mensen heeft.

Kenmerkend aan de opleiding toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam zijn de grootstedelijke specialisatie thema’s als diversiteit, criminaliteit, participatie en eenzaamheid.

Toegepaste Psychologie HvA > Studenten aan het woord

De opleiding Toegepaste Psychologie combineert kennis met de praktijk. Zo doe je kennis op in de theoretische en vaardighedenvakken en leer je die direct toe te passen in bijvoorbeeld je stageplek en projectgroepen. Bij de studie Toegepaste Psychologie aan de HvA ga je al vanaf het tweede kwartaal in de propedeuse stage lopen. Kijk voor meer informatie over stages bij stage toegepaste psychologie.

Toegepaste Psychologie HvA > Stage lopen

Naast kennis, vaardigheden en les in praktijksituaties, krijg je ook persoonlijke studieloopbaanbegeleiding. Daarnaast komt de praktijk ook naar jou toe, door middel van gastsprekers uit de werkvelden.

Toegepaste Psychologie HvA > Docenten aan het woord


Bron: HvA

« HBO Toegepaste Psychologie Deeltijd
Stage Toegepaste Psychologie »